Agentii de turism Restaurante Stiri turism Oferta promovare Adauga unitate de cazare  

Nu esti autentificat. Autentifica-te. Cazare Romania > Litoralul Romanesc

Cautare rapida ->

Bookmark and Share

Cauta cazare in judetul:

Cauta cazare in functie de localitate:





Inscrie-te la newsletter:



aboneaza-te la RSS pentru a fi la curent cu cele mai noi unitati de cazare, restaurante sau agentii de tursim inscrise




 

Cazare Pensiuni, Hoteluri, Vile, Apartamente din regiunea turistica Litoralul Romanesc


Cazare in 2 Mai (6) Cazare in Agigea (0) Cazare in Cap Aurora (2) Cazare in Constanta (14) Cazare in Corbu (1) Cazare in Costinesti (22) Cazare in Cumpana (0) Cazare in Eforie Nord (26) Cazare in Eforie Sud (8) Cazare in Jupiter (1) Cazare in Mamaia (19) Cazare in Mangalia (10) Cazare in Navodari (5) Cazare in Neptun (3) Cazare in Olimp (1) Cazare in Saturn (2) Cazare in Techirghiol (4) Cazare in Tuzla (0) Cazare in Vama Veche (6) Cazare in Venus (5) Cazare in Mihai Viteazu (1) Cazare in Mamaia Nord (17) Cazare in Mamaia - Sat (0)
 

In totalitatea lui, litoralul romanesc al Marii Negre are o lungime de 245 km (153 de mile) si se intinde intre bratul Chilia al Dunarii, la nord, si granita cu Bulgaria, la sud. Este impartit in doua mari sectoare: cel de nord, cu relief caracteristic de delta, cordoane litorale si lagune (intre Musura si capul Midia) si cel de sud, cu tarm ridicat, dominat de faleze, golfuri si promontorii (intre capul Midia si localitatea Vama Veche).

Clima maritima de litoral, cu influente mediteraneene in sud, este extrem de favorabila pentru iubitorii de veri lungi si insorite. Iulie si august sunt lunile cele mai fierbinti, cu o temperatura a aerului care poate atinge 26-28 de grade Celsius. Totusi, briza marina domoleste caldura, facand ca zilele sa fie perfecte pentru plaja, iar noptile placute si racoroase. Temperatura medie de vara este de 22 grade Celsius.

Situat la aproximativ aceeasi latitudine cu Venetia si Nisa, litoralul romanesc rivalizeaza cu cel mediteranean, mai ales prin avantajul unei expuneri la soare de pana la 10-12 ore zilnic, ceea ce inseamna o medie anuala de aproximativ 2 400 de ore. Þarmul este orientat spre est, asigurand o luminozitate maxima pe timpul zilei si oferindu-le romanticilor posibilitatea de a contempla rasarituri si apusuri de soare superbe.
Plajele se intind pe mai bine de 82 de km si au o latime de 250 de m la Mangalia si Techirghiol si de 50-200 de m in rest. Nisipul auriu, renumit prin finetea sa, atinge in timpul verii temperatura de 45 de grade Celsius, fiind ideal pentru aeroterapie si bai de nisip. Ingemanarea dintre uscat si apa se face treptat, plajele coborand lin in mare si fiind adecvate copiilor sau celor care nu stiu sa inoate. Exista zone late de 100-200 de m unde apa nu depaseste 1 – 1, 5m adancime, orice factor de risc fiind astfel eliminat.
Dar farmecul litoralului este dat in primul rand de mare. O mare supusa si blanda, de parca unica ei menire ar fi satisfactia turistilor. Generozitatea Marii Negre sta in mai multe aspecte. Avand o salinitate redusa in comparatie cu alte mari continentale (numai 17 %), turistii pot practica fara retinere sporturi sub-acvatice si nautice. Inotatorii pot sta si ei linistiti. Nu exista maree, si nici vietuitoare marine periculoase. In schimb, jocul delfinilor poate crea un adevarat spectacol pentru norocosii aventurieri.
Acest intreg complex format din apa, nisip, aer si soare are efecte terapeutice, facand miracole cu cei care cauta un loc benefic pentru sanatate. Intensitatea mare a radiatiilor solare se spune ca are efect stimulativ si tamaduitor. Aerul este bine ionizat cu aerosoli marini, care, impreuna cu influenta valurilor, genereaza cure speciale de talasoterapie. Mai mult, unele statiuni sunt atat statiuni de agrement cat si statiuni de sanatate. De exemplu, Mangalia, Eforie Nord, Eforie Sud si Neptun ofera o larga varietate de tratamente balneo-climaterice, bai de namol, terapie cu minerale, precum si faimoasa cura cu Gerovital, produs romanesc pentru intinerire si revigorare al Dr. Ana Aslan. Cel mai renumit namol este namolul organogen din lacul Techirghiol, cu o extraordinara valoare curativa.