Agentii de turism Restaurante Stiri turism Oferta promovare Adauga unitate de cazare  

Nu esti autentificat. Autentifica-te. Cazare Romania > Judet Constanta

Cautare rapida ->

Vezi agentiile de turism din Constanta


Bookmark and Share

Cauta cazare in regiunea turistica:

Cauta cazare in functie de localitate:

Inscrie-te la newsletter:aboneaza-te la RSS pentru a fi la curent cu cele mai noi unitati de cazare, restaurante sau agentii de tursim inscrise
 

Pensiuni, Hoteluri, Vile, Apartamente din judetul Constanta


Cazare in 2 Mai (6) Cazare in Agigea (0) Cazare in Cap Aurora (2) Cazare in Cernavoda (2) Cazare in Constanta (14) Cazare in Corbu (1) Cazare in Costinesti (22) Cazare in Cumpana (0) Cazare in Eforie Nord (26) Cazare in Eforie Sud (8) Cazare in Jupiter (1) Cazare in Mamaia (19) Cazare in Mangalia (10) Cazare in Navodari (5) Cazare in Neptun (3) Cazare in Olimp (1) Cazare in Saturn (2) Cazare in Techirghiol (4) Cazare in Tuzla (0) Cazare in Vama Veche (6) Cazare in Venus (5) Cazare in Mihai Viteazu (1) Cazare in Mamaia Nord (17) Cazare in 23 August (1) Cazare in Mamaia - Sat (0)
 

Cateva informatii despre judetul Constanta


Stema judetului Constanta

Harta judetului Constanta
Localizare

În partea sud-estică a României, între Dunăre şi Marea Neagră, în sudul Dobrogei.

Vecini

La est: Marea Neagră, la vest: Judeţul Ialomiţa, la nord: Judeţele Brăila şi Tulcea, la sud: Bulgaria.

Suprafaţă

7.071 km2.

Populaţie

746.000 locuitori.

Oraşe

Constanţa, reşedinţă de judeţ, cu 348.000 locuitori, mare port al ţării, centru industrial, comercial cultural şi studenţesc, staţiune balneară şi centru arheologic de seamă. Alte oraşe: Basarabi, Cernavodă, Eforie, Hârşova, Mangalia, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol.

Relieful

Este format dintr-un podiş tabular (100 - 200 m altitudine), ce aparţine Podişului Dobrogei de Sud şi Podişului Dobrogei Centrale (Podişului Casimcei), înclinat de la sud spre nord, către Valea Carasu şi dinspre Dunăre spre ţărmul Mării Negre.

Clima

Are caracter continental cu nuanţe excesive, cu veri fierbinţi şi uscate, ierni reci, vânturi puternice din nord-est, ploi rare şi neuniform repartizate.

Cursurile de apă

Prezintă râuri scurte care seacă în anotimpul cald, mai importante fiind cele din nord: Casimcea, Carasul, ori scurte artere hidrohrafice ce se îndreaptă spre Dunăre (Topolog), sau spre lacurile din lungul ţărmului Mării Negre (Casimcea). De-a lungul văii Carasu (pe 64,2 km) s-a realizat Canalul Dunăre - Marea Neagră.Atractii turistice


Lacuri
Techirghiol, cel mai bogat lac cu nămol terapeutic din România, compus din elemente organice amestecate cu substanţe minerale şi constituind principalul element în tratamentul multiplelor afecţiuni, pentru care este atât de solicitată staţiunea de pe malurile sale. Este cel mai întins lac salin din ţara noastră (11,7 km2).Lacul reprezintă şi o însemnată bază de agrement, fiind dotat cu numeroase bărci şi şalupe.
Bugeac, liman fluvial, important centru piscico pe dreapta Dunării.
Oltina, liman fluvial, important centru piscicol pe dreapta Dunării. Corbu, Taşcău, Tatlageac, limanuri fluviomarine, unde se pot practica sporturi nautice, au o deosebită importanţă datorită nămolului cu calităţi terapeutice.
Sinoe şi Siutghiol, lagune marine, reprezintă fostele golfuri marine iar în prezent sunt importante pentru piscicultură


Peşteri
Peşterile de la Gura Dobrogei, rezervaţie complexă (speologică, paleontologică, geologică, faunistică) situată lângă comunele Limanu şi Târguşor, formată din trei peşteri (Limanu, Liliecilor şi La Adam, renumită prin bogata faună cuaternară) unde întâlnim mari colonii de lilieci.


Rezervaţii şi monumente ale naturii
Dunele litorale la Agigea, (la 8 km sud de Constanţa), rezervaţie naturală de dune marine reprezentată de un platou de 8 - 10 m format din depunerea continuă a nisipului. Rezervaţie floristică în cadrul căreia se dezvoltă cca 120 de specii de plante caracteristice litoralului românesc al Mării Negre.
Canalele Hârşova, rezervaţie geologică şi paleontologică, unde trăieşte un şarpe uriaş de tip piton.
Canaraua Fetii (la sud de lacul Oltina), rezervaţie faunistică.
Pădurea Hagieni, rezervaţie forestieră între Hagieni şi Albeşti. Datorită frumuseţii peisajului şi a curiozităţilor sale floristice şi faunistice: broasca ţestoasă uriaşă, numeroase specii de păienjeni, este un punct de atracţie pentru numeroşi vizitatori.
Fântânele Murfatlar, rezervaţie floristică la (1 km sud de podgoria Murfatlar), lângă Basarabi


Staţiuni turistice
Mamaia (la 3 km nord de Constanţa), cea mai mare staţiune din România (6 - 8 m altitudine), denumită „Perla Mării Negre” este dezvoltată pe o fâşie de nisip scăldată la răsărit de valurile mării, iar la apus de apa dulce a lacului Siutghiol. Primul stabiliment balnear datează din perioada 1906 - 1919, în prezent fiind una din cele mai frumoase staţiuni maritime europene. Datorită aşezării sale excelente, se simte necontenit suflarea brizelor de zi şi de noapte, care bat când dinspre mare, când dinspre lac. În plin sezon, este scăldată în soare 10 - 12 ore pe zi. Plaja staţiunii, ce poate rivaliza cu celebrele plaje de la Cannes sau Saint Tropez de pe Coasta de Azur, este acoperită de un nisip deosebit de fin, întins pe o lungime de 8 km şi o lăţime de 100 - 200 m. De-a lungul acestei plaje excepţionale se înşiră elegante şi cochete hoteluri, terenuri de sport, piscine în aer liber, discoteci, parcuri de agrement, teatrul de vară
Costineşti (la 28 km sud de Constanţa), staţiune balneoclimaterică estivală (2 - 4 m altitudine), denumită şi „Staţiunea Tineretului”. . Eforie Nord (la 14 km sud de Constanţa), staţiune balneoclimaterică permanentă (6 - 20 m altitudine), pe fâşia litorală dintre lacul Techirghiol şi Marea Neagră. Staţiunea şi-a început activitatea în 1894, când Eforia Spitalelor Civile din Bucureşti a construit aici un sanatoriu. A doua staţiune a litoralului (ca mărime), Eforie Nord este renumită în toată Europa datorită tratamentelor cu factori naturali existenţi aici. Cele două baze de tratament cu funcţionare permanentă posedă instalaţii pentru băi calde (cu apă sărată concentrată provenită din lacul Techirghiol sau din mare), instalaţii pentru împachetări calde cu nămol, instalaţii pentru tratament ginecologic, cabinete pentru efectuarea de tratament cu Gerovital, Boicil şi Pell Amar.
Eforie Sud (la 18 km sud de Constanţa), staţiune balneoclimaterică a cărei minunată rivieră maritimă coboară în trepte succesive spre plajă, lungă de aproximativ 2 km. Fosta staţiune Carmen Sylva, deţinea primul stabiliment balnear din Dobrogea (1892) iar din 1930 era cea mai importantă bază turistică a litoralului românesc.. Aici se află un sanatoriu pentru copii, cu profil reumatologic (funcţionare permanantă) şi altul cu profil de debilitate şi rahitism (numai pe timpul verii).
Jupiter - Cap Aurora (la 40 km de Constanţa şi la 4 km de Mangalia), staţiuni climaterice estivale, între pădurea Comorova şi ţărmul mării. Plaja staţiunii Jupiter se întinde pe o distanţă de 1 km într-un golf pitoresc. Cap Aurora, cea mai tânără staţiune a litoralului românesc atrage nenumăraţi turişti prin frumuseţea peisajului şi a hotelurilor sale, cu nume de pietre preţioase. Ambarcaţiunile de pe lacul Tismana, terenurile de sport, teatrul şi cinematograful în aer liber, piscinele, discotecile, contribuie la realizarea unei vacanţe de neuitat. Datorită aşezării sale excelente, se simte necontenit suflarea brizelor de zi şi de noapte, care bat când dinspre mare, când dinspre lac. În plin sezon, este scăldată în soare 10 - 12 ore pe zi..
Mangalia (la 44 km de Constanţa), staţiune balneoclimaterică permanentă, la aceeaşi latitudine cu staţiunile mediteraneene Monaco, San Remo şi Nisa. Este o aşezare de aceeaşi vârstă cu Tomisul, colonia antică purtând numele de Callatis (de la râul Calles din Asia Mică). A fost întemeiată de greci în sec. VI î.Hr, şi dezvoltată apoi de romani (sec. II - IV d.Hr) şi revitalizată de genovezi (sec. XIII - XIV) care o numesc Pangalia. Mangalia, cea mai sudică staţiune de pe litoralul Mării Negre, este singurul loc din ţara noastră unde iarna temperatura rămâne peste 00C. În staţiune se poate practica echitaţia, se pot vizita Muzeul de arheologie, Moscheea Esmahan Sultan (stil maur, 1590), vestigiile bazilicii romano-bizantine (sec.V - VI), Colecţia Mercurius (pipe şi curiozităţi).
Neptun - Olimp (la 6 km de Mangalia), staţiune balneoclimaterică (la o altitudine de 5 - 20 m) pe pragul de nisip dintre mare şi pădurea Comorova, fiind o oază de linişte şi prospeţime, o adevărată grădină a litoralului românesc.
Saturn (la 42 km de Constanţa şi la 1 km de Mangalia), staţiune climaterică estivală (3 - 10 m altitudine) care beneficiază de cca 25 de zile însorite pe lună. Apa mării are, în timpul verii, o temperatură medie de 200 - 250C.
Venus beneficiază de brizele marine, de strălucirea soarelui şi de nisipul fin al plajelor constituind un veritabil punct de atracţie pentru orice turist dornic de recreere.
Techirghiol (la 18 km sud de Constanţa), staţiune balneoclimaterică permanentă, pe malul lacului cu acelaşi nume (15 - 20 m altitudine), într-o vâlcea înconjurată de mici coline. Iernile sunt blânde iar verile sunt călduroase, predominând timpul senin (durata de strălucire a soarelui este mai mare de 2.400 de ore anual.


Edificii religioase
Moscheea din Constanţa, construită în 1910 în stil maur, în locul vechii geamii din 1822. Este o copie fidelă a marii moschee Konya din Anatolia (Turcia). Deţine o frumoasă pictură interioară. Din minaretul, înalt de 50 m, se deschide o încântătoare panoramă a oraşului şi portului.
Catedrala ortodoxă din Constanţa, construită între 1883 - 1895 în stilul vechii arhitecturi din Ţara Românească, cu picturi murale interioare executate de D. Mircea.
Biserica elenă Metamorfosis din Constanţa (1865 - 1867),
Moscheea Esmahan Sultan din Mangalia (1590), construită în stil maur,
Mănăstirea Dervenţ (pe DN 3, între braţul Ostrov şi lacul Bugeac), monument istoric, dar şi izvor cu puteri tămăduitoare,
Complexul monastic de la Basarabi (sec. IX - X), aşezare călugărească rupestră, unicat al culturii străvechi româneşti,
Biserica ortodoxă „Sfântu Gheorghe” din Constanţa (1905 - 1911), cu picturi murale realizate de Nicolae Tonitza.


Edificii culturale
Muzeul de istorie naţională şi arheologie din Constanţa, unul dintre cele mai bogate muzee din ţară, prezintă colecţii de arheologie preistorică, greacă, romană, bizantină, medievală. Dintre statuile expuse, cele mai de seamă sunt cele ale zeiţei Fortuna şi zeului Pontos (protectorii oraşului), şarpele Glycon.
Complexul muzeal de ştiinţele naturii din Constanţa, cuprinde Acvariul, Delfinariul, Planetariul şi Observatorul Astronomic. Acvariul expune peste 100 de specii de peşti din Marea Neagră şi din alte mări ale lumii. Muzeul de artă din Constanţa, deţine valoroase lucrări (pictură, sculptură şi grafică) ale artiştilor noştri de frunte: Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ion Andreescu, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Dimitrie Paciurea, Ion Ţuculescu, Ion Jalea, Vida Gheza.
Muzeul Mării din Constanţa, are o bogată colecţie de faună acvatică din apele planetei,
Muzeul de Artă Populară din Constanţa are colecţii etnografice dobrogene, artă populară, ceramică, ţesături, scoarţă,
Muzeul Marinei prezintă istoria marinei româneşti şi a flotei comerciale


Monumente şi statui
Monumentul triumfal „Tropaeum Traiani” de la Adamclisi (64 km de Constanţa), edificiu unic în provinciile romane, ca dimensiuni şi bogăţie decorativă. Ridicat între 106 - 109 d.Hr., cinsteşte victoria obţinută de împăratul Traian asupra dacilor, în 102 d.Hr. De o valoare excepţională sunt metropolele care ne înfăţişează scene din lupta dacilor cu romanii, fiind un autentic act de istorie daco-romană.
Statuia lui Ovidiu din Constanţa, în memoria poetului latin Publius Ovidiu Naso, născut în 43 î.Hr şi exilat la Tomis în 8 d.Hr, unde a murit după 9 ani.
Statuia lui Eminescu de la Constanţa, realizată de sculptorul Oscar Han în 1930 şi amplasată pe malul mării.