Agentii de turism Restaurante Stiri turism Oferta promovare Adauga unitate de cazare  

Nu esti autentificat. Autentifica-te. Cazare Romania > Judet Arges

Cautare rapida ->

Vezi agentiile de turism din Arges


Bookmark and Share

Cauta cazare in regiunea turistica:

Cauta cazare in functie de localitate:

Inscrie-te la newsletter:aboneaza-te la RSS pentru a fi la curent cu cele mai noi unitati de cazare, restaurante sau agentii de tursim inscrise
 

Pensiuni, Hoteluri, Vile, Apartamente din judetul Arges


Cazare in Albota de Arges (0) Cazare in Arefu (1) Cazare in Bascov (0) Cazare in Bradetu (1) Cazare in Campulung Muscel (1) Cazare in Capataneni (1) Cazare in Corbeni (3) Cazare in Curtea de Arges (2) Cazare in Dambovicioara (2) Cazare in Dragoslavele (3) Cazare in Lacu Vidraru (1) Cazare in Leresti (0) Cazare in Nucsoara (1) Cazare in Piscul Negru (1) Cazare in Pitesti (6) Cazare in Rucar (3) Cazare in Salatrucu (1) Cazare in Valea Mare Pravat (1) Cazare in Balilesti (1) Cazare in Oiesti (0) Cazare in oesti (0) Cazare in Mihaesti (0) Cazare in Mihaesti (0)
 

Cateva informatii despre judetul Arges


Stema judetului Arges

Harta judetului Arges
Localizare

În partea central-sudică a României, în bazinul Argeşului superior.

Vecini

La nord: Judeţele Sibiu şi Braşov, la sud: Judeţul Teleorman, la est: Judeţul Dâmboviţa, la vest: Judeţele Vâlcea şi Olt.

Suprafaţă

6.826 km2 (respectiv 2,9% din teritoriul ţării).

Populaţie

678.000 locuitori.

Oraşe

Piteşti, reşedinţă de judeţ, cu 185.000 locuitori, citadelă industrială, numele său devenind sinonim cu autoturismul Dacia, primul de acest fel fabricat în România. Alte oraşe: Câmpulung (cu frumuseţi istorice şi naturale, atestat documentar în 1300, deci cel mai vechi oraş din Muntenia, fostă capitală a statului feudal independent Ţara Românească, în 1330, şi locul unde în 1521 se atesta primul document scris în limba română-“Scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung” către Hans Benkner, judele Braşovului), Colibaşi (Mioveni), Costeşti, Curtea de Argeş (capitală a Ţării Româneşti în vremea lui Vlaicu Vodă şi Mircea cel Bătrân, păstrătoare a mănăstirii construită de Neagoe Basarab), Topoloveni.

Relieful

Desfăşurat divers de la nord la sud, se prezintă ca un amfiteatru natural, cuprinzând o succesiune de trei trepte caracteristice: Câmpia Găvanu-Burdea (150 m), Podişul (cu înălţimi de 800 m) şi Subcarpaţii Getici (cu podgorii şi livezi, cu muscele ce depăşesc 1.000 m altitudine), Munţii Făgăraş (cu vf. Moldoveanu de 2.544 m - cea mai mare înălţime din ţară şi vf. Negoiu de 2.535 m, Masivele Iezer-Păpuşa, Leaota, Piatra Craiului, Culoarul Rucăr-Bran).

Clima

Este temperat-continentală, cu diferenţe în funcţie de unitatea de relief, cu temperaturile aerului variabile, cu 170 zile fără îngheţ, cu precipitaţii repartizate neuniform, cu vânturi din vest şi nord-vest sau din sud, sud-est.

Cursurile de apă

Reprezentate de principalul colector hidrografic Argeşul cu afluenţii săi: Vâlsan, Râul Doamnei, Râul Târgului, Bratia, Bughea, Râncaciov, Cârcinov, iar în zona deluroasă îşi au obârşia şi râurile: Vedea, Cotmeana, Teleorman, Neajlov.

CALENDARUL SARBATORILORAPRILIE

- 10 aprilie -"O masa intr-o farfurie",festival gastronomic, Rucar, Arges

Septembrie

- "Expo Pastoralis / Parada Branzeturilor ", Rucar, ArgesAtractii turistice


Pesteri
Pestera Dambovicioara este situata in partea sudica a Masivului Piatra-Craiului, zona Rucar, pe drumul spre Cabana Brusturet - Dambovicioara se caracterizeaza printr-un relief carstic variat, spectaculos.
Foarte frecvente sunt pesterile cu dimensiuni mici ori mijlocii. Dintre acestea, mai cunoscuta se dovedeste a fi Pestera Dambovicioara. Situata in partea nordica a satului cu acelasi nume - la cca 1 km - este usor accesibila turistilor, amplasata chiar in apropierea soselei care strabate aceste chei.
Lunga de peste 250 m, aceasta pestera are aspectul unei galerii putin ramificate, traseul sau fiind putin ascendent. Localnicii o cunosteau inainte de 1579, an in care Dambovicioara este atestata documentar, de pe vremea lui Mihnea Turcitul.


Edificii Religioase
Biserica Domneasca - Construita de familia Basarab in secolul al XIV-lea, este o biserica bizantina clasica, monument de arta si arhitectura medievala romaneasca. Aici se gasesc fresce din diferite perioade de timp, dar cele mai de pret sunt sunt cele care dateaza din timpul domnitorilor Vladislav I Vlaicu si Radu I.
Manastirea Curtea de Arges, construita din piatra de Albesti, avand ca ctitor pe Neagoe Basarab (1512 a?? 1521) este una din cele faimoase monumente istorice din Romania. Faima sa este legata de legenda Mesterului Manole care este cunoscuta in toate lumea.
Manastirea Curtea de Arges
Construita din piatra de Albesti, avand ca ctitor pe Neagoe Basarab (1512 - 1521) este una din cele faimoase monumente istorice din Romania. Faima sa este legata de legenda Mesterului Manole care este cunoscuta in toate lumea. Numai la cativa kilometri departare se gaseste Castelul lui Vlad Tepes, cunoscut astazi ca Dracula. Transfagarasanul, cea mai mare constructie de acest fel din Romania, este situat la 2.034 m deasupra nivelului marii, cu un tunel cu lungimea de 845 m care trece pe sub Varfurile Negoiu si Moldoveanu, si care are o vedere pitoreasca asupra Vaii Argesului. Inceputa in 1514 din vrerea lui Neagoe Basarab de a crea un monument fara seaman de frumos lucrarile ei s-au incheiat trei ani mai tirziu, asa incit la 7 ianuarie 1517, ctitorul putea chiar sa vorbeasca de \\\"manastirea domniei mele de la Arges\\\", si sa-i harazeasca \\\"vama ce este la Ocna Mica de la Tirgoviste..\\\". Ascultind nu numai legenda, ci si unele stiri istorice, se pare ca din lipsa de bani, cu toata jertfirea podoabelor Doamnei sale, dar mai ales din lipsa de zile, zugravirea bisericii n-a putut fi ispravita inainte de trecerea intru cele vesnice a lui Neagoe Basarab.
Manastirea Corbii de Piatra
Aflata in comuna Corbi, pe soseaua Campulung-Domnesti, manastirea Corbii de Piatra este un ansamblu partial rupestru din secol XIV (XVI);Conform documentelor, manastirea Corbii de Piatra a fost reinfiintata in 1512 de Magdalina monahia, pe vremea domnitorului Neagoe Basarab(1512-1521).
Biserica manastirii a fost sapata in stanca. Aceasta fiind insa din gresie, exista pericolul surparii din cauza arborilor care au crescut deasupra ei si care favorizeaza infiltrarile de apa.
In rand cu biserica, sapat tot in stanca, se afla un spatiu amenajat ca un fel de tribunal in aer liber. Despre acesta exista marturii ca era folosit de Neagoe Basarab (autorul Invataturilor lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie) pentru a face judecata publica in cauzele care erau de competenta sa.
Biserica este deosebit de valoroasa nu numai prin felul in care a fost implantata in stanca, ci si prin pictura care o impodobeste, despre care specialistii afirma ca este in cea mai pura traditie bizantina si ca dateaza din secolul al XIV-lea


Castele
"CASTELUL ŢEPEŞ"

Mai puţin cunoscută astăzi, clădirea denumită pitoresc "Castelul Ţepeş" a fost construită în anul 1906, cu ocazia organizării, pe Câmpia Libertăţii, a Expoziţiei Generale Române, prilejuită de jubileul a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I.

Totuşi, destinaţia iniţială a edificiului a fost aceea de turn de apă. Din cauză că forma rezervoarelor nu era una estetică, s-a adoptat soluţia unei construcţii care să întrunească pretenţiile de „artă şi stil” ale organizatorilor. Ca urmare, construită după planurile arhitecţilor Ştefan Burcuş şi V. Ştephănescu, clădirea a reprodus, în mic, Cetatea Poenari, ridicată de Vlad Ţepeş, domnitorul Ţării Româneşti, în locul numit Cheia Argeşului, de pe Plaiul Loviştei, jud. Argeş.

În turnul castelului, înalt de 23 de metri şi cu un diametru de 9 metri, se află montat un rezervor din fontă cu o capacitate de 200 de m 3. Printr-o scară de lemn, în spirală, se urcă pe o platformă de unde se poate admira Parcul Carol şi panorama Bucureştilor. Un contrafort puternic, terminat cu un pridvor de lemn, susţine turnul ca să nu se prăbuşească, iar în dreapta se află un zid crenelat de piatră, terminat în colţ cu un alt turn de dimensiuni mai mici.

Începând din anii de după Primul Război Mondial castelul a fost transformat într-o cazarmă destinată corpului de gardă de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, aflat în apropiere, în faţa Muzeului Militar Naţional. După strămutarea Eroului Necunoscut la Mărăşeşti şi inaugurarea, la 30 decembrie 1963, a mausoleului din apropiere, clădirea din Parcul Carol I a continuat să fie folosită de militarii destinaţi pazei acestuia.

Dupa 1990, clădirea a fost utilizată drept Corp de gardă pentru o subunitate de jandarmi, care îndeplinea misiuni de pază la câteva instituţii bancare din Capitală


Baraje & Lacuri de acumulare
Barajul Vidraru
Barajul fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Este un baraj din beton cu dubla curbura realizat din 22 ploturi verticale, avand inaltimea de 166,60 metri si o lungime la coronament de 307 metri, si este traversat de noua galerii orizontale interioare.

Constructia se sprijina pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru. Turbinele si generatoarele electrice ale hidrocentralei asigura o productie de energie, intr-un an hidrologic mediu, de 400 GWh/an.