Agentii de turism Restaurante Stiri turism Oferta promovare Adauga unitate de cazare  

Nu esti autentificat. Autentifica-te. Cazare Romania > Valea Prahovei

Cautare rapida ->

Bookmark and Share

Cauta cazare in judetul:

Cauta cazare in functie de localitate:

Inscrie-te la newsletter:aboneaza-te la RSS pentru a fi la curent cu cele mai noi unitati de cazare, restaurante sau agentii de tursim inscrise
 

Cazare Pensiuni, Hoteluri, Vile, Apartamente din regiunea turistica Valea Prahovei


Cazare in Azuga (3) Cazare in Baicoi (0) Cazare in Breaza (6) Cazare in Brebu (0) Cazare in Busteni (25) Cazare in Campina (4) Cazare in Comarnic (1) Cazare in Cornu (2) Cazare in Paraul Rece (1) Cazare in Poiana Tapului (3) Cazare in Predeal (21) Cazare in Sinaia (27) Cazare in Timisu de Jos (1) Cazare in Timisu de Sus (0) Cazare in Valea Doftanei (1) Cazare in Banesti (2)
 

Valea Prahovei este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Muntii Carpati, fiind situata in partea de sud-est a Romaniei, in mijlocul Munteniei, in bazinul superior si mijlociu a raului Prahova si o parte a bazinului Ialomitei.

Valea Prahovei se invecineaza la sud-Ilfov, Ialomita, la vest-Dambovita, la nord-Brasov, la est-Buzau (Muntii Bucegi) si are o suprafata de 4.716 km2 (respectiv 2 % din teritoriul tarii).

Refieful variat contine in proportii egale munti, dealuri si campii. Valea Prahovei isi are punctul de origine sub Piatra Mare, formand intre Predeal si Campina unul dintre cele mai impresionante defile din Romania, lucru accentuat de abruptul stancos al Bucegilor, cu o diferenta de nivel fata de Valea Prahovei de peste 1000 m.

De-a lungul acestei vai sunt situate statiunile Breaza, Sinaia, Busteni si Azuga, toate potrivite pentru sporturile de iarna sau pentru excursiile montane din celelate sezoane.

Turismul este activitatea pricipala a locuitorilor de pe Valea Prahovei. Fiind numita dupa cea mai frumoasa regiune a Carpatilor, Valea Prahovei cu statiunile ei (Sinaia, Azuga, Busteni, Breaza) este o regiune interesanta atat pentru turisti cat si pentru investitori.

De asemenea, Valea Teleajenului si Valea Slanicului, cu statiunile lor renumite (Valenii de Munte, Cheia, Slanic) completeaza potentialul turistic al acestui judet. Fiecare statiune are particularitatile sale si propriile ei facilitati de cazare si tratament.

Valea Prahovei dispune de 11. 681 locuri de cazare in 22 de hoteluri moderne, 8 moteluri, 14 pensiuni, 19 case si 159 vile, putand sa cazeze peste 620.000 turisti anual.

Sinaia, "Perla carpatilor", este situata la 1000 de m altitudine. Punctul pricipal de atractie al acesteia este Castelul Peles, construit la sfarsitul secolului al XIX-lea, in stil germanic, si are 160 camere si valoroase coletii de arta, arme si mobilier. Manastirea Sinaia, construita intre 1695-1796 in stil brancovenesc este un adevarat muzeu cu manuscrise si opere de arta valoroase.

Statiunea Busteni este situata pe Valea Prahovei, la 135 km departare de Bucuresti, intre Vf. Caraiman (2.284 m deasupra nivelului marii) si Vf. Cosila (2.489 m altitudine).
Azuga, situata pe drumul national la 15 km de Busteni, este cunoscuta inca din secolul al XIII-lea ca loc de tratament datorita apelor sale minerale.