Agentii de turism Restaurante Stiri turism Oferta promovare Adauga unitate de cazare  

Nu esti autentificat. Autentifica-te. Cazare Romania > Judet Vrancea

Cautare rapida ->

Vezi agentiile de turism din Vrancea


Bookmark and Share

Cauta cazare in regiunea turistica:

Cauta cazare in functie de localitate:

Inscrie-te la newsletter:aboneaza-te la RSS pentru a fi la curent cu cele mai noi unitati de cazare, restaurante sau agentii de tursim inscrise
 

Pensiuni, Hoteluri, Vile, Apartamente din judetul Vrancea


Cazare in Adjud (1) Cazare in Focsani (3) Cazare in Gresu (0) Cazare in Lepsa (4) Cazare in Panciu (0) Cazare in Soveja (0)
 

Cateva informatii despre judetul Vrancea


Stema judetului Vrancea

Harta judetului Vrancea
Localizare

În partea central-estică a României, la exteriorul Curburii Carpaţilor, în bazinul râului Putna.

Vecini

La nord: Judeţul Bacău, la est: Judeţul Galaţi, la nord-est: Judeţul Vaslui, la sud-est: Judeţul Brăila, la sud-vest: Judeţul Buzău, la vest: Judeţul Covasna.

Suprafaţă

4.857 km2 (respectiv 2% din teritoriul ţării).

Populaţie

390.000 locuitori.

Oraşe

Focşani, reşedinţă de judeţ, cu 100.000 locuitori, la poalele dealurilor subcarpatice, într-o regiune joasă de câmpie, pe malurile râului Milcov. Alte oraşe: Adjud, Mărăşeşti, Odobeşti, Panciu.

Relieful

Este variat, de o mare diversitate, dispunându-se în trei trepte de la est la vest (Munţii Vrancei, cu vf. Goru, de 1.785 m, din roci sedimentare, Dealurile subcarpatice de curbură - Măgura Odobeştilor, de 1.001 m, Depresiuni subcarpatice - Vrancea, extinsă, cu terase larg dezvoltate, Depresiuni intracolinare, Câmpia şi lunca Siretului inferior).

Clima

Este temperat continentală, de câmpie, de deal şi de munte, cu precipitaţii neuniforme, cu vânturi dominante din din nord şi nord-vest, sau vânturi de munte-vale, cu inversiuni de temperatură în depresiunea Vrancei, şi efecte de fohn, pe pantele estice.

Cursurile de apă

Reprezentate de râurile Zăbrăuţi, Şuşiţa, Putna (cu Zăbala), Râmnicul, Milcovul, Siretul.

Calendar sarbatori/evenimente

Octombrie

- "Targul Mesterilor Populari" - Focsani, VranceaAtractii turistice


Munţi
Munţii Vrancei (cu vf. Goru, de 1.785 m), formează curbura Carpaţilor, fiind caracterizaţi prin culmi prelungi (uşor accesibile), dar şi prin văi prăpăstioase, cu aspect de canioane, aproape veşnic umbrite.


Rezervaţii şi monumente ale naturii
„Focul Viu“ (Andrieşu de Jos), rezervaţie geologică pe cursul superior al râului Milcov, ce constă în emanaţii de gaze naturale, care ţâşnesc prin crăpăturile scoarţei terestre şi apoi se aprind spontan, formând flăcări de 30 - 50 cm înălţime (ziua se observă mai greu).
Pădurea Dalhăuţi (la 15 km de Focşani), rezervaţie ce include copaci de dimensiuni şi vârste apeciabile: fag, gorun, frasin.
Pădurea Cenaru la Andrieşul de Jos, rezervaţie forestieră ce adăposteşte exemplare gigantice de fag, brad şi tisa.
Rezervaţia Reghiu Scruntaru (la 32 km de Focşani), rezervaţie complexă, cu unele porţiuni ce au aspectul unei cetăţi medievale în ruină, impresionează prin numeroasele cascade, dar şi prin bogăţia floristică şi peisajul deosebit de frumos.


Vestigii istorice
Urmele cetăţii Crăciuna (lângă Focşani), cetate muntenească, (sec. XIII - XV, în 1489), pe care Ştefan cel Mare a fortificat-o pentru a asigura un avanpost în calea incursiunilor turceşti.


Edificii religioase
Mănăstirea Soveja (la 80 km de Focşani), zidită de Matei Basarab în 1645. Aici a fost surghiunit (în 1846) scriitorul Alecu Russo, unde a decoperit şi a cules cunoscuta balada „Mioriţa”.
Mănăstirea Mera (la 25 km de Focşani), ctitorită în 1705 de familia Cantemir (renumiţi cărturari şi patrioţi).
Mănăstirea Vizantea (la 41 km de Focşani), ctitorie a domitorului Ieremia Movilă (1565 - 1606).
Biserica „Naşterii Maicii Domnului” din Focşani, ridicată în 1661 de domnitorul Ţării Româneşti, Grigore Ghica.
Schitul Dalhăuţi (1464), monument istoric.
Mănăstirea Recea de la Cândeşti (1685 - 1692).
„Biserica „Precista” din Focşani, ridicată de Nicolae Mavrocordat (1709 - 1716).


Edificii culturale
Muzeul Unirii din Focşani, sunt prezentate numeroase documente care atestă faptul că oraşul Focşani a fost un important centru al mişcării unioniste.
Casa memorială „Moş Ioan Roată” de la Câmpuri (la 60 km de Focşani), reînvie amintirea ţăranului deputat în Adunarea ad hoc a Moldovei.
Casa memorială „Alexandu Vlahuţă” de la Dragosloveni (la 15 km de Focşani), prezintă mobilier, tablouri, documente legate de activitatea scriitorului. Casa memorială „Duiliu Zamfirescu” din Focşani, casă a copilăriei scriitorului, în care a trăit între 1858 - 1922. Muzeul satului de la Petreşti (la 7 km de Focşani), cuprinde exponate din „Ţara Vrancei“, şi este una dintre cele mai interesante zone etnografice din România.


Monumente şi statui
Mausoleul eroilor de la Mărăşeşti (la 20 km de Focşani, pe E 85), loc renumit prin faptul că aici s-au dat cele mai grele bătălii, de pe teritoriul ţării noastre, ale primului război mondial.
Mausoleul eroilor de la Mărăşti (la 66 km de Focşani), şi aici s-au dat lupte grele şi îndelungate în iulie 1917.
Obeliscul Unirii de la Focşani, cu o înălţime de 20 m, monumentul înfăţişează 85 de personaje din istoricul act al Unirii din 1859, fiind realizat de un colectiv compus de sculptorul Ion Jalea.